Quan pensem en un sistema IoT, el focus el posem especialment en els recol·lectors d’informació: sensors que poden recollir qualsevol tipus d’informació no generada per un ésser humà de manera continuada.
No obstant, l’èxit d’un sistema IoT, és a dir, allò que el fa útil i diferencial és com es gestiona aquesta informació: com s’emmagatzema, com es processa, com es correlaciona, com s’utilitza i com es representa. És per això que cobra sentit parlar d’Observabilitat IoT, també coneguda com a Observabilitat Internet of Things, i pel qual un sistema obert, escalable i segur com el que proposa ToBeIT potencia el sistema IoT desplegat.
D’altra banda, l’extensió en l’ús de protocols de comunicació M2M (Machine to Machine) i el potencial ús d’emmagatzematge i processament al núvol obre un univers de possibilitats fins ara inimaginables, principalment per a l’Observabilitat IoT.
Disposar d’una plataforma d’Observabilitat per a sistemes IoT que faciliti conèixer el passat, el present i el futur dels dispositius, així com la relació entre els seus comportaments, que permeti aplicar intel·ligència i que estigui dotat d’una capa de representació avançada, flexible, versàtil i útil és una obligació per a qualsevol sistema IoT.
