object(WP_Post)#10771 (24) { ["ID"]=> int(4973) ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2023-04-18 12:49:53" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2023-04-18 12:49:53" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(32) "Observabilidad para sistemas IoT" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(27) "observabilidad-sistemas-iot" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-02-19 14:40:32" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-02-19 14:40:32" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(31) "https://tobeit.es/?page_id=4973" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "page" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw"}
Panel Cookies

Observabilitat IoT

La necessitat de l'Observabilitat per a sistemes IoT

Com t’ajudarem?

 

Quan pensem en un sistema IoT, el focus el posem especialment en els recol·lectors d’informació: sensors que poden recollir qualsevol tipus d’informació no generada per un ésser humà de manera continuada.

No obstant, l’èxit d’un sistema IoT, és a dir, allò que el fa útil i diferencial és com es gestiona aquesta informació: com s’emmagatzema, com es processa, com es correlaciona, com s’utilitza i com es representa. És per això que cobra sentit parlar d’Observabilitat IoT, també coneguda com a Observabilitat Internet of Things, i pel qual un sistema obert, escalable i segur com el que proposa ToBeIT potencia el sistema IoT desplegat.

D’altra banda, l’extensió en l’ús de protocols de comunicació M2M (Machine to Machine) i el potencial ús d’emmagatzematge i processament al núvol obre un univers de possibilitats fins ara inimaginables, principalment per a l’Observabilitat IoT.

Disposar d’una plataforma d’Observabilitat per a sistemes IoT que faciliti conèixer el passat, el present i el futur dels dispositius, així com la relació entre els seus comportaments, que permeti aplicar intel·ligència i que estigui dotat d’una capa de representació avançada, flexible, versàtil i útil és una obligació per a qualsevol sistema IoT.

Por otra parte, la extensión en el uso de protocolos de comunicación M2M (Machine to Machine) junto con Soluciones de monitoreo industrial y el potencial uso de almacenamiento y procesado en la nube, abre un universo de posibilidades hasta ahora inimaginables, principalmente para la Observabilidad IoT.

Disponer de una plataforma de Observabilidad para sistemas IoT que facilite conocer el pasado, el presente y el futuro de los dispositivos, así como la relación entre el comportamiento de los mismos, permite aplicar inteligencia de negocio. Esto se complementa con las Soluciones de monitoreo industrial de ToBeIT que están dotadas de una capa de representación avanzada, flexible, versátil y útil, convirtiéndose en una obligación para cualquier sistema IoT.

L'ús del protocol MQTT

El protocol MQTT (Message Queing Telemetry Transport) creat per la indústria del petroli es va mantenir privat fins al 2010 i es va convertir en un estàndard oficial el 2014.

MQTT esbasa en la pila TCP/IP com a base per la comunicació. A diferència d'altres protocols, manté la connexió oberta reutilitzant-la a cada comunicació (el sensor es connecta, essubscriu i publica en una cua a la qual està subscrit). La senzillesa i la lleugeresa del seu funcionament i el fet que inclogui un mecanisme de qualitat del servei fa que s'hagi convertit en un estàndard àmpliament utilitzat.

Solució d'Observabilitat IoT de ToBeIT

ToBeIT proposa una plataforma basada en d’ús del protocol MQTT per la Observabilidad IoT.

La informació transferida des dels dispositius IoT és enviada a un servei de missatgeria push en mode subscripció que s’ingesta a la plataforma de ToBeIT basada en Elastic actuant com a datalake. Dins de les plataformes d’Observabilitat Internet of Things, us recomanem aquesta solució.

La plataforma d’Observabilitat IoT facilita l’aplicació de models de machine learning que permeten fer una observabilitat avançada identificant patrons i tendències de la matriu de dispositius IoT. La seva arquitectura es basa en servidors dockeritzats sobre kubernets, cosa que en facilita el ràpid desplegament i la seguretat.

La representació de la informació es realitza amb Grafana, un estàndard que permet integrar en una mateixa capa de visibilitat informació procedent del sistema IoT i altres orígens. Si esteu interessats en implementar aquesta plataforma d’Observabilitat IoT, no dubteu en contactar amb nosaltres i us assessorarem el més aviat possible.

Observabilitat Operations Technology

L’Observabilitat Operations Technology, també coneguda com a Obsevabilitat OT, és una pràctica cada vegada més utilitzada en els equips d’operacions. L’observabilitat permet als equips d’operations technology monitoritzar el rendiment de la infraestructura IT en temps real, identificar problemes i prendre mesures preventives abans que es converteixin en problemes greus.

L’Observabilitat Operations Technology permet la recopilació, anàlisi i visualització de dades de diferents fonts, com ara registres, mètriques i traces, per obtenir una visió completa de la infraestructura i el seu comportament.

La implementació efectiva de l’Observabilitat OT pot ajudar a reduir el temps d’inactivitat i millorar l’experiència de l’usuari. A més, l’Observabilitat Operations Technology permet als equips d’operacions prendre decisions informades i basades en dades sobre com optimitzar el rendiment del sistema i aplicar-hi millores contínues.

En resum, l’Observabilitat Operations Technology és una pràctica clau per garantir la confiança, l’escalabilitat i la seguretat dels sistemes i les aplicacions en la tecnologia d’operacions.

Contacte

Contacta amb els nostres especialistes per valorar el teu projecte.
Demana informació o, si ho prefereixes, truca'ns al 937 377 773 / 910 604 006.

Acceptar les condicions de l'avís legal